Vyhledávání

Report z Kocbeří

25.10.2016 15:06

Krutá prohra: Spartak Kobylice - TJ Jiskra Kocbeře 5:2 (3:1)

muži A24.10.2016 - Zasloužené vítězství domácích, kteří byli produktivnější. Výsledek je pro nás možná krutý, protože jsme v poli hráli docela vyrovnanou partii. V brankovém prostoru, ale domácí kralovali. Tentokrát nám naprosto nefungovala obranná hra, když jsme si nedokázali poradit s jednoduchou hrou Kobylic a působili hodně naivně.

FC Spartak Kobylice - TJ Jiskra Kocbeře 5:2 (3:1)

Branky: 1. Dítě, 6. Trutnovský, 42. Tobišek, 64. Šoufek, 70. Brzek – 24. a 61. Šmíd

Rozhodčí: Hofman – Pálka, Nožka

ŽK: 0:0

Diváků: 69

FC Spartak Kobylice: Novotný - Hejcman, Šoufek, Dvořák, Klimt - Tobišek, Vávra, Trutnovský, Brzek - Havlíček, Dítě.

TJ Jiskra Kocbeře: Oldřich Zima - Mohet, Hanuš (70. Jarolím), Horák, Šolc (59. Kulhánek) - Béna, Novák, Šmíd, Pitrman (76. Hrneček) - Hulík, Blažek.

Do utkání jsme vstoupili velmi špatně a patrně úvodní pasáž rozhodla o celkovém výsledku. Nebyli jsme schopni eliminovat domácí rychlíky a ti svému týmu zajistili klidný náskok. Našim nelze upřít snaha, kombinačně jsme byli lepší, ale v zakončení byli zkrátka lepší kobyličtí.

Na rychlost a přímočarost domácích jsme hráče několikrát upozorňovali. Výsledkem byla branka nejlepšího domácího hráče už po několika vteřinách hry. Neporadili jsme si s nákopem Šoufka a Jiří Dítě parádní střelou otevřel skóre. Vůbec jsme prvních deset minut působili jako opaření. V šesté minutě jsme po našem autovém vhazování inkasovali podruhé. Rychlá akce, míč opět mezi obránce a následná přihrávka před odkrytou branku – 2:0. A mohlo být ještě hůře. Dítě opět pádil sám na branku, ale tentokrát ho zastavil zvednutý praporek asistenta rozhodčího. Až potom jsme si zřejmě řekli, že bychom mohli začít hrát. Vyšla nám taktika s pěti záložníky, ovládli jsme prostředek hřiště. Kombinačně to nebylo zlé, ale před pokutovým územím jsme naráželi na nekvalitu. Nakonec jsme se zaslouženě prosadili. Šmíd vyhrál souboj s domácím obráncem i brankářem a do prázdné branky zakončil. Sledovali jsme vyrovnané utkání a tento poločasový výsledek bychom brali. Bohužel ve 42. minutě domácí zvýšili na 3:1. Centr ze strany, prohraný souboj před brankou a další pohodlné zakončení. Velká škoda tohoto momentu.

Po přestávce se pokračovalo ve stejném rytmu. Domácí byli velmi nebezpeční a přímočaří. Naši se snažili dobře kombinovat a držet míč. Kobylice nejprve spálili troj šanci, když se v zakončení v dobrých pozicích vystřídali hned tři hráči, přičemž poslední napálil břevno. Naši naopak ze své šance udeřili. Horák našel přesným pasem Šmída, který zakončil svůj únik s velkým přehledem. Chvilku jsme možná pomýšleli na vyrovnání, ale z toho nás domácí rychle vyvedli. Rohový kop, míč proletěl malým vápnem a na zadní tyči zakončoval mezi třemi našimi hráči vysoký Šoufek – 4:2. Odpovědět mohl opět Šmíd, ale tentokrát ho v dobré šanci vychytal Novotný. Definitivní razítko na svou výhru dali domácí v 70. minutě… Po špatné komunikaci mezi našimi hráči měl Brzek vcelku jednoduchou pozici. S přibývající tmou začal být náš výkon horší, otevírali jsme zbytečně obranu, ale domácí si zřejmě řekli, že už mají vstřelených branek dost. Kosmeticky mohl výsledek upravit ještě Hulík, ale velmi špatným zpracováním se o dobrou šanci připravil.

Hra v poli byla vyrovnaná, ale domácí nás školili v přímočarosti a jednoduchosti. Měl bych tentokrát velké připomínky v přístupu některých hráčů k utkání a jejich plnění taktických pokynů. Domácí vyhráli zaslouženě, ale porážka o tři branky je zbytečně krutá.